A legolcsóbb androidos tablet

A legolcsóbb androidos tablet

Hazánkban jelenleg az iRobot terméke a legolcsóbb androidos tabletek tekintetében, az Eken Tablet PC iRobot KS07MID Apad, ami jelenleg 40 ezer forintba kerül.

Ez az olcsó tablet negyedébe kerül, mint a Samsung Galaxy, ám ez nem véletlen, igen jelentős minőségi különbség van közöttük.

Ez a tablet alkalmas internetezésre, filmnézésre, zenehallgatásra, futtatható az Angry Birds, valamint működik az Android Market.

Szembeötlő különbség a többi tablettel szemben legfőként a kivitelezésben van, ez a tablet nem túl vékony, az illesztések nem pontosak, a gombok nem túl stabilak és a felület nem egyenletes.

Kicsit zavaró, hogy nincs rajta hangerő szabályozó gomb, valamint a meglévő két gomb helye és funkciója nem ugyanolyan, mint a többi androidos készülék esetében.

Van egy beépített minikamerája, ami minőségi szempontok szerint kizárólag chat-elésre alkalmas.

Az érintőképernyő érzékenysége erős közepes, a fényerő viszont nem túl jó, kültérben nem javasolt a használata.

A készülék betekintési szöge roppant kicsi, tehát kizárólag szemből nézve használható, ami bizonyos helyzetekben roppant kényelmetlen.

Van még néhány apró hátulütője a tabletnek. Például a memóriakártya foglalat miniSD, valamint az USB port miniUSB. A készülék töltője nem a megszokott microUSB, hanem egy vékony csatlakozó, ami teljesen egyedi, kifejezetten csak ehhez a tablethez gyártott, ami elég nehézkessé teszi a pótlását.

A tableten gyári Android 2.1 fut, mely kiegészítésre került néhány extra alkalmazással.

Bármilyen alkalmazás letölthető rá, ami fut ebben a környezetben, ám a processzor teljesítménye miatt néhány játék vagy alkalmazás kicsit lassú rajta.

Azok számára ajánlott, akik nem engedhetik meg maguknak a jobb minőségű modelleket, viszont szeretnék kihasználni a tablet nyújtotta lehetőségeket valamilyen szinten.