A Microsoft Office és a Google együttműködése

A Microsoft Office és a Google együttműködése

Mostantól lehetséges a közös munka egyidejűleg a Microsoft Office irodai szoftvereivel a Google révén.

Eddig a Google Docs volt az egyetlen lehetőség arra, hogy közös munkafolyamatokat végezzünk online, ám ennek megvoltak a maga hibái. Előfordult, hogy bizonyos elemek elvesztek vagy átalakultak, és egyéb hibák is történtek konvertálás közben.

Ez a probléma megoldásra került a Google révén, már nincs szükség csatolmányok küldözgetésére, a Microsoft Office szoftvereket használóknak is lehetőségük van közösen online dolgozni.

Az új lehetőség neve Google Cloud Connect, mely biztosítja a Microsoft Office felhasználóknak a tárhelyet és az egyszerű megosztást.

Nem szükséges hozzá Google Apps előfizetés, mindazok számára elérhető a szolgáltatás, akik rendelkeznek Google fiókkal, mindössze egy plug-in-t kell letölteni a Microsoft Office-hoz, mely azonnal lehetőséget ad arra, hogy más felhasználókkal meg lehessen osztani az adott dokumentumokat, valamint azokat egyidejűleg lehet szerkeszteni.

Az is összehangolásra került, hogy ugyanazt a felületet egyszerre ketten szerkesszék, és a felhasználó beállításaitól függ, hogy melyik felhasználó változtatása a prioritás értékű.

A megosztott file-ok azonnal megnyithatók egy linken, így jelentős forgalom csökkenést lehet elérni a mentett változtatások újraküldésével, hiszen erre így már nincs szükség.

Az alkalmazást vállalati csoportok is alkalmazhatják, ennek kipróbálására vásárolható egy három hónapos licence, mely a szolgáltatáson túl egyéni szaktanácsadást is magában foglal Google szakértőktől.