Duplikált tartalom újra

Duplikált tartalom újra

Ma már szinte nem létezik élő ember, aki ne tudná, milyen veszélyekkel jár a duplikált tartalom megjelentetése egy weboldalon, és miért olyan fontos az egyedi tartalom egy honlap szöveges tartalmát illetően.

Mindezek ellenére az utóbbi időben szárnyra kelt az a híresztelés, hogy nem is veszi ezt olyan komolyan a keresőrobot, hiszen ha véletlenül rátalál egy másolt tartalomra, a büntetés minimális, ebből adódóan mégis megéri a tartalmakat másolni, hiszen jóval kevesebb idő és energia befektetéssel jár, még ha manuálisan is végzi ezt valaki.

Pontosan ezért igen erőteljes kritikákat kapott a Google az utóbbi időkben, hiszen azok a honlap tulajdonosok, akik valóban értékes tartalmat hoznak létre, jóval nagyobb hátrányba kerültek azokkal szemben, akik pár másodperc leforgása alatt átemelnek hatalmas mennyiségű tartalmakat más oldalakról, ezzel növelve esélyüket.

Pontosan ezért a Google új algoritmust hozott létre a keresőrobot azon részébe, mely a keresési találatokat rendezi, ezáltal sokkal alaposabban kiszűri a duplikált tartalmakkal rendelkező weboldalakat.

Az értékes tartalmakat létrehozó weboldal tulajdonosok részéről komoly támadásokat kapott a Google, erre kellett ténylegesen valamilyen megoldással reagálnia, mely pár hét alatt létre is jött, ebből adódóan változott a keresőrobot ezen része, mely nagy könnyebbséget jelent a jövőben azok számára, akik keresőoptimalizálási spekuláció helyett valódi tartalmat hoznak létre.

A Google részéről ez a változtatás életbevágóan fontos momentum volt, hiszen a Google fennmaradása és minősége a magas minőségi elvárásoknak megfelelő weboldalaktól függ, pontosan ezért érezték úgy a keresőóriás szakemberei, hogy felelősséggel tartoznak azért, hogy fenntartsák a minőségi rangsorolást.

Az új algoritmus segítségével máris jelentős mennyiségű, mintegy 84 százalékos tartalmi átfedést fedtek fel, ebből adódóan senki ne lepődjön meg, ha egyik napról a másikra weboldala erősen visszaesik a keresők találati listáján, hiszen a büntetések nem maradnak el.

Elsősorban a hatalmas méreteket öltő tartalomfarmokat szeretnék kiszűrni az új fejlesztéssel, ami természetesen nem jelenti azt, hogy egy kisebb honlap, mely másolt tartalommal fut, nem akad fenn a hálón.

Ennek segítségével mostantól kiszűrésre kerülnek azok az oldalak, melyek haszontalan tartalmakkal rendelkeznek, amik kifejezetten bevétel-generálásra épülnek anélkül, hogy bármilyen értékes információhoz hozzájuttatnák a látogatókat.

Ez kifejezetten jó hír azok számára, akiket eddig lenyomtak az ilyen oldalak, ismét előtérbe kerül az értékes munka, az értékes tartalom, aminek kifejezetten örülünk.