A Twitter egyre sikeresebb

A Twitter egyre sikeresebb

Pár nappal ezelőtt 4,5 milliárd dollárra értékelték a Twittert, ami egyre nagyobb léptékben tör előre a közösségi piacon.

A Twitter 2006-ban jött létre, mára 200 millió felhasználóval rendelkezik. Annak érdekében, hogy a közösséget megtartsa és a számokat növelni tudja, alapvető változtatások szükségesek a portál üzleti modelljével kapcsolatban.

Jelenleg az elhelyezett hirdetések jelentik az egyetlen bevételt, ami tavaly éves szinten 45 millió dollár volt, ám ilyen mennyiségű felhasználók tekintetében ennek a számadatnak jóval magasabbnak kellene lennie.

A Twitter fejlesztői éppen egy önkiszolgáló hirdetési rendszert tesztelnek annak érdekében, hogy ugrásszerű növekedést érjenek el ezen a területen.

A Twitteren megjelenő reklámok ugyanazon az elven alapulnak, mint a keresőrobotok, kulcsszavak és érdeklődés alapúak, ami valószínűleg beválik.

A Twitter előrelátható hatalmas növekedése nagyon valószínű, hogy bekövetkezik, erre a legjobb bizonyíték, hogy a közelmúltban a Google és a Facebook is megkereste a Twittert és felvásárlási ajánlatot tett, azonban a Twitter ragaszkodik függetlenségéhez.