Hamarosan 3 millió magyar Facebook felhasználó lesz

Hamarosan 3 millió magyar Facebook felhasználó lesz

A magyar Facebook felhasználók létszáma már két hónappal ezelőtt átlépte a két és fél milliós nagyságrendet, és a 3 milliós közösségi létszám már csak napok kérdése.

Ez a számadat kizárólag a Magyarországon élő felhasználókat jelöli, tehát ennél jóval több a valós magyar felhasználók létszáma. A hirtelen növekedés hozzávetőlegesen ugyanilyen mértékű esést jelent az IWIW felhasználók számszerűségében, melynek nyilvánvaló okai vannak.

A Facebook felhasználóknak több mint egyharmada 18-24 év közötti, természetesen jókora létszámban vannak a gyerekek, valamint az idősek, ám a legnépesebb tábort a 25-35 éves korosztály képviseli.

Ilyen mértékű felhasználói közösség már meglehetősen érdekes marketing szempontból is a cégek számára, mivel a Facebook lassan konkurenciát jelent a kereskedelmi televízió csatornák főműsoridejére vonatkozó nézettségi számadatokra nézve.

Pontosan ezért egyre több cég fordul a közösségi marketing irányába, hiszen most már szemmel látható, hogy ez nem egy átmeneti állapot, a Facebook napról napra egyre erősebb.

Az IWIW-től elfordultak a felhasználók, tavaly november óta nagyon sokan végleg otthagyták a portált, törölték profiljukat. Még azt sem lehet kijelenteni, hogy a Facebook csábította át a közösséget, mivel ennek elsődleges oka, felmérések szerint, az IWIW minőségi romlása.

Ennek hatására a cégek és az alkalmazásfejlesztők is elfordultak az IWIW-től, ami még sokkal gyorsabbá teszi a magyar közösségi portál mélyrepülését.

A Facebook nem változtatott eredeti stratégiáján. Folyamatosan fejlesztés alatt áll a portál, egyre jobbak az alkalmazások, mindeközben ez nem megy a sebesség rovására, tehát a felhasználók továbbra is megkapják azt a minőségi szolgáltatást, amihez hozzászoktak. Reméljük ez így is marad.