Magunk takaríthatjuk a Google találati listát

Magunk takaríthatjuk a Google találati listát

Eljött az idő végre, hogy saját magunk is tevékenyen részt vehessünk az idegesítő spam oldalak eltüntetésében, a kérdés csak az, valóban kihasználjuk-e az adott lehetőséget.

A Google végre lefejlesztette az új alkalmazást, miszerint saját magunk eltüntethetünk teljes domain-eket a találati listából. Ennek két nagyszerű eredménye is lesz. Egyrészt, az adott domain nem jelenik meg többet saját lekérdezéseink során, másrészt, a visszajelzés alapján a keresőrobot felhasználja a kapott információt, és módosítja a találati listát.

Amennyiben kihasználjuk az adott lehetőséget, hogy kaptunk némi kontrollt a találati lista alakításában, akkor ez nagyszerű eredményekkel fog járni az értéktelen spam oldalak végleges elsüllyesztésében, de ehhez szükséges az, hogy ne legyünk lusták megtenni azt az egy kattintást a domain alatt lévő linkre.

Első körben 500 domain-t lehet tiltólistára tenni, ám ez pont elegendő ahhoz, hogy egy felhasználó a számára leginkább zavaró találatokat eltüntesse.

A domain-eket eltüntető link a találat alsó sorában, a tárolt változat és hasonló találatok menüpont mellett lesz megtalálható, így minden különösebb erőfeszítés és további keresgélés nélkül használható az új funkció.

Jelenleg még csak a Chrome 9, Firefox 3,5, az IE8, valamint az ezeknél frissebb verzióknál érhető el az új alkalmazás, és a nemzetközi verziókra még egy kicsit várni kell, de hamarosan használható, illetve kihasználható lesz a lehetőség.

Ez az újabb lehetőség az értéktelen spam oldalak kiszűrésére óriási előrelépés lehet, hiszen ezáltal az értékes, valóban használható oldalak erősödnek.