Ismét ellentmondás van az IE9 új kommunikációs kampányában

Ismét ellentmondás van az IE9 új kommunikációs kampányában

Az IE9 egyedi magyar tartalmakat ígér a felhasználóknak, melyek más böngésző révén nem elérhetők, ám ez ismét arra példa, hogy a Microsoft főként korlátozással próbál meg új felhasználókat szerezni, ami némileg ellentmondásos.

Az IE9 olyan plusz szolgáltatást kíván nyújtani, melyek más böngésző alatt nem elérhetők. Magyarországon az Alexandra kiadóval és az egyszervolt.hu-val szerződtek le, és ezáltal könyvek és mesefilmek tekinthetők meg az IE9 alatt.

Érdekes ellentmondás, hogy míg a többi böngésző a teljes kompatibilitásra törekszik, hiszen ez a HTML5 alapja, addig az IE9 sokkal inkább a kizárólagos tartalmakban látja az előrelépést. Kicsit olyan érzés, mintha visszafelé akarna haladni az időben.

Nyilvánvalóan az IE9 mindent megpróbál, ám csak kapaszkodik, közelében sincs a felhasználói arány a Firefox-hoz. Az IE9 letöltése még így is hozzávetőlegesen negyede a Firefox letöltéseknek.

A kizárólagos magyar tartalmakra nyilván az adott okot, hogy hazánkban kifejezetten nagyon kevesen használják az IE-t, ám nem valószínű, hogy néhány úgynevezett exkluzív tartalom segíteni fog a számok növelésében.