Kérdezz bármit a Facebook-on

Kérdezz bármit a Facebook-on

Pár napon belül elérhető lesz a Facebook-on a Questions alkalmazás, mely segítségével bárki tehet fel kérdéseket, előre meghatározhatja a válaszlehetőségeket, és az egy szavazás formájában bárki által tovább osztható lesz.

Azt még nem lehet előre tudni, hogy ez egy közkedvelt alkalmazás lesz-e a felhasználók között, vagy csak újabb lehetőséget kapnak a vállalkozások a közösségi marketing keretein belül, ám az biztos, hogy az első napokban nagyon sokan ki fogják próbálni az új érdekességet.

Az alkalmazás a felső szövegbeviteli mezőben fog megjelenni az állapot, fénykép, hivatkozás és videók lehetőségei mellett.

A közösségi marketinget alkalmazók számára ez egy nagyszerű lehetőség lesz, mivel a kérdések bárki által tovább oszthatók, így a válaszok száma folyamatosan többszörösére növekedhet, mivel a válaszadók saját maguk generálják a véleményadás kibővítését.

Amikor valaki feltesz egy kérdést, készüljön fel arra, hogy néhány órán belül valószínűleg vadidegen emberek véleményét is látni fogja, pontosan a megoszthatóság miatt.

Az alkalmazást igen egyszerű lesz használni, csupán be kell írni a kérdést, majd meg kell adni a válasz lehetőségeket. Szabadon választott funkció lesz, hogy a többi felhasználó adhat-e hozzá további válaszlehetőséget, vagy kötött marad, és csak az általunk meghatározott válaszokból választhatnak.

Érdekessége, hogy egy más által feltett kérdést követésre jelölhet bárki, amennyiben hosszabb távon kíváncsi a válaszokra, illetve a válaszadások arányára.

A válaszoló felhasználók részéről az egy-egy kérdésre feltett válaszok visszavonhatók, módosíthatók, továbbá nem korlátozódik egyetlen válaszra az alkalmazás, akár több választ is meg lehet jelölni.

Bizonyára lesznek olyan kérdések, melyek hosszútávon fennmaradnak és bejárják a Facebook régióinak egész széles spektrumát.

Egy-egy szavazást lezárni nem lehet, ha a felhasználó már nem kíváncsi a további válaszokra törölnie kell a posztot.

Az első napokban valószínűleg eszméletlen mennyiségű kérdés indul útjára, majd amikor az újdonság már veszít erejéből, akkor már valóban indokolt esetekben fogják alkalmazni ezt a felhasználók. A vállalkozások részére ez egy nagyszerű lehetőség a közvélemény kutatásra, és egyéb lekérdezésekre, információgyűjtésre.