Újabb közösségi próbálkozás a Google-n

Újabb közösségi próbálkozás a Google-n

A Google már többször próbálkozott különböző közösségi funkciók bevezetésével, ezidáig sikertelenül, most a Facebook ihlette „+1” talán nagyobb sikert jelent majd a kereső számára ezen a területen.

A Facebook-hoz hasonlóan a Google hálózatába is nagyon sok felhasználó folyamatosan be van jelentkezve, ez főként a Gmail-nek köszönhető, ám a Facebook-tól eltérően, a Google felhasználói nem képesek egymással interaktív módon érintkezni, mert nincs rá lehetőségük. Ezt az űrt próbálja áthidalni a +1 funkció, ami hamarosan globálisan elérhető lesz.

A Facebook-nál már megszokhattuk a like gombot, a +1 hasonló tetszésnyilvánításra ad lehetőséget a Google egyes keresési találataira. Lekérdezés során egy-egy nagyon jó találatot megjelölhetünk a +1 gombbal, ami ismerőseink lekérdezése során is megjelenik, így talán megkönnyíti a gyorsabb tájékozódást.

Ez még nem jelenti azt, hogy a Google felhasználók hatalmas közösségi életet alakítsanak ki, mivel erre nem ad lehetőséget az új fejlesztés, ám egy apró lépés a Google részéről a haladás irányába, amire eddig sikertelenül tettek erőfeszítéseket.

Sokkal inkább hatással lesz a marketing tevékenységekre az új +1 funkció, mivel nem csak a természetes listában lesz lehetőség a tetszésnyilvánításra, hanem a fizetett hirdetések között is. Nyilvánvalóan, egy több felhasználó által „pluszegyezett” hirdetés több átkattintást fog vonzani. Bizonyára erre vonatkozólag új marketingtervek fognak napvilágot látni.