Németországban is bebukott a Google Street View

Németországban is bebukott a Google Street View

Már eddig is számtalan országban nyilvánították törvényellenesnek a Google Street View fotózást, ebből a támadás sorozatból Németország sem maradhatott ki.

Svájcban törvényellenes a Street View, ha a fotókon szereplő személyeket nem manuálisan homályosítják ki, Franciaországban pénzbírságra ítélték, Csehországban letiltották a fotók újrafrissítését, hazánkban pedig sosem indulhatott el a szolgáltatás.

Jelenleg Németországban vannak problémák a Street View fotózással, ugyan jogi akadálya most már nincs a fotózásnak, hiszen a bírósági ítélet szerint a Google-nak joga van folytatni a munkát, de a tiltakozók követelik, hogy a kamerákat tegyék lejjebb, hiszen így sok minden látható, ami a lakosok privát szféráját zavarja.

Japánban is hasonló eset volt, ott a Google lejjebb tette a kamerákat, ezzel viszont szinte értéktelenné válnak a fotók, mivel az utcanevek nem láthatók.

A kamerák magasságán kívül a németországi tiltakozók azt is elérték, hogy saját ingatlanjaikat kitakarhassák a fotókon. Mindezekkel együtt a németországi fotók eléggé használhatatlanok lesznek a Google Street View számára, ezért az eddigi húsz elkészült városfotók fenn maradnak, de újabbakkal nem bővíti a Google a térképet, hiszen így nincs túl sok értelme, annyira gyengévé válik a minőség.

A Google nem ítélet alapján, hanem saját belátása szerint engedett a németországi lakosok követelésének, ez akár egy csendes visszavonuló kezdete is lehet a több országban is bebukott Google Street View tekintetében.