Gyorsul a Gmail levelező

Gyorsul a Gmail levelező

A Gmail új gyorsítás funkciója a mobil Gmail kliensnél már régóta elérhető, hamarosan az asztali webes kliensben is gyorsul a levélküldés.

A mobil Gmail kliensnél már megszokhattuk, hogy a levelek egészen addig talonban maradnak, amíg a Gmail azt nem tudja továbbítani. Ez hasznos funkció, mivel akár offline is meg lehet írni a leveleket, majd amikor hálózati elérést kap a Gmail, akkor elkezdi feldolgozni a talonban tartott leveleket.

Az asztali webes felületen ez a funkció most több másodpercnyi időspórolást nyújt a felhasználók számára, hiszen nem kell megvárni, amíg a Gmail elküldi a leveleket, azonnal visszatér a felhasználói felület, mindeközben a levélküldés a háttérben folytatódik, ennek állapotát a felső sávban láthatjuk közben.

Ez egy roppant egyszerű funkció, és valójában nem sokat számít az a két másodperc, amit ezzel nyer a felhasználó, ám a többi gyorsítással együttvéve, amik eddig is napvilágot láttak, nagymértékben meggyorsítja a levelezés folyamatát.

Még csak a próbaváltozat érhető el a Labs menüpont alatt, ám nemsokára élesítik a funkciót az összes felhasználó számára.