Hatékonyabbá válnak a Google hirdetések

Hatékonyabbá válnak a Google hirdetések

A kereső természetes listájában már hozzászokhattunk az instant előnézeti képhez, hamarosan a fizetett hirdetéseknél is bevezetésre kerül.

A felhasználók dolgát nagymértékben leegyszerűsítette a megjelenő instant előnézeti kép, gyorsabbá tette a keresést, hiszen sok felesleges átkattintástól kímélte meg a felhasználókat.

Mivel ez igen sikeresnek bizonyult, a Google bevezeti ugyanezt a fizetett hirdetések esetében is (Google AdWords), ami nem csak a felhasználók számára lesz nagyszerű, de a hirdetőket is előnyökhöz juttatja.

Az instant előnézeti kép bevezetetésével sokkal hatékonyabbá válnak a Google hirdetések, hiszen a felhasználó még az átkattintás előtt láthatja, hogy hova fog érkezni, és ha nem olyan típusú oldalt keres, akkor a felesleges átkattintás nem történik meg. Ez takarékos megoldás lesz a hirdetők részére, hiszen a hirdetési költség ár-érték aránya sokkal jobb lesz ezáltal.

Természetesen, akik hangzatos szlogenekkel csábítják át a felhasználókat oldalukra, és a felhasználó az oldalon nem azt találja, amit a hirdetés ígér, azok számára nem lesz jó az instant előnézeti kép bevezetése, hiszen a felhasználó látni fogja még az átkattintás előtt, hogy hova érkezne.

A Google ezzel ismét tett egy lépést annak érdekében, hogy a „keresőrobot spekulánsokat” kirekessze a versenyből, legalábbis megnehezítse a dolgukat.