Beszélgethetsz a Google-val, megérti és válaszol

Beszélgethetsz a Google-val, megérti és válaszol

Hamarosan billentyűzet nélkül is használható a Google kereső, elég ha bediktáljuk a lekérdezést. A Google Translate is bővül hangfelismeréssel, ami nagyon kényelmessé teszi a használatot.

A hagfelismeréssel egybekötött keresés, a Voice Search egy ideje már működik, de a minőségéből adódóan fejlesztésre volt szükség ahhoz, hogy valóban használható legyen. A fejlesztések arra is irányultak, hogy ne csak mobilon, hanem webes felületen is megjelenjen a funkció.

A Voice Search használata roppant egyszerű lesz, a keresősor mellett lesz egy mikrofon ikon, amit megnyomva azonnal aktiválódik a mikrofon és már lehet is mondani a lekérdezést.

Még csak kísérleti funkcióként működik a hanggal történő lekérdezés, a funkciót tesztelők szerint azonban meglepően jól használható.

A Google felkészült az új szolgáltatásra, mivel a Chrome 11 már támogatja a hangbevitel funkciót. Sajnos, magyar nyelven ez még nem elérhető, de remélhetőleg nem kell rá sokat várni, hiszen a Google TTS funkciója is jól működik ma már magyarul.

A hangfelismerés nem csak a kereső esetén lesz lényeges, hanem a Google Translate esetében is sokkal kényelmesebbé teszi majd a felhasználást. Mennyivel könnyebb lesz az élet, ha a lefordítandó szöveget csak be kell diktálni, az alkalmazás felismeri a nyelvet, majd a kiválasztott nyelvre lefordítja és fel is olvassa azt.

Ez nem egy utópia, hiszen csak a hangbeviteli funkció kellett ahhoz, hogy ez hamarosan elérhető legyen.