Irreális összegért vette meg a Microsoft a Skype-ot

Irreális összegért vette meg a Microsoft a Skype-ot

A múlt héten kötelező érvényű szerződést írt alá a Microsoft, miszerint 8,5 milliárd dollárért vette meg a Skype-ot, most már csak az a kérdés mire is kell ez a Microsoftnak.

Skype Microsoft

A Skype hatalmas adóssággal rendelkezett már évekkel ezelőtt is, pontosan ezért próbálták meg tőzsdére vinni, ami nem sikerült. Korábban a Google-t is megkeresték a Skype eladással kapcsolatban, de a Google bizonytalannak találta a Skype jogi hátterét, ezért végül nem történt meg az eladás.

Teljesen váratlan és hirtelen fordulat következett be, amikor a múlt héten a Microsoft bejelentette, hogy 8,5 milliárd dollár értéken felvásárolta a Skype-ot teljes egészében.

Azzal kapcsolatban nem nyilatkozott a Microsoft, hogy mit kíván tenni a Skype-al, milyen célra szeretné felhasználni. A rossznyelvek szerint csupán azért történt meg a vásárlás, hogy nehogy a Google vagy a Facebook kezére jusson, bár ez egy kicsit furcsa, hiszen a Google nemrég nyilvánvalóvá tette, hogy nem él a lehetőséggel.

A Skype adóssága az évek alatt igencsak felszaporodott, mivel az ingyenes hívások miatt sosem termelt túl nagy bevételt, tehát mondhatni, veszteséges volt. Létezik ugyan a prémium szolgáltatás, ám a Skype felhasználók 92%-a ezt sosem vette igénybe. Ennek tudatában még jobban elgondolkodtató, hogy vajon mire kell a Microsoftnak a Skype.

Az egyik lehetőség, hogy fizetőssé teszi az alkalmazást, bár ez kevéssé valószínű. Sokkal nagyobb esély van arra, hogy a mobilos jelenlétet kívánja a Skype révén megszerezni, hiszen a legtöbb okostelefonon elérhető a Skype szolgáltatás.

Valószínűleg hamarosan kénytelenek leszünk észrevenni, hogy miért kellett a Microsoftnak a Skype, remélhetőleg nem rontják le a már megszokott színvonalat és továbbra is képesek leszünk használni a programot.