Újabb biztonsági rés a Facebookon

Újabb biztonsági rés a Facebookon

A Facebook külső alkalmazásait fejlesztők és az azokat használó cégek hozzáférhettek a felhasználók összes adatához, akár üzeneteket is küldhettek a felhasználók nevében.

A legtöbb cég valószínűleg nem is tudott erről a lehetőségről, amit a Facebook fejlesztők figyelmetlenségből tettek lehetővé, és a napokban a Symantec fedezte fel a súlyos biztonsági rést.

Ez a biztonsági rés évek óta fennállt, ám valószínűleg azok sem tudtak róla, akik visszaélhettek volna az adatok hozzáférhetőségével, így aztán a külső alkalmazást fejlesztő cégek tudtukon kívül hozzáférést kaptak a felhasználók adataihoz.

A Facebook fejlesztési igazgatója megköszönte a Symantec-nek a probléma felfedezését, és azonnal javították a hibát, kiiktatták a biztonsági problémát.

A felmérések megtörténtek, ami szerint nincs semmilyen bizonyíték arra vonatkozólag, hogy bárki kihasználta volna az adatokhoz való hozzáférést, elméletileg azok nem kerültek illetéktelen kezekbe, nem kerültek felhasználásra.

A Facebook szerencsés helyzetben van, hogy ezt a biztonsági rést a Symantec fedezte fel és első körben a Facebook fejlesztési igazgatójával osztotta meg az információt.

A biztonság kedvéért érdemes minden felhasználónak egy jelszó módosítást eszközölni, mivel ezzel az összes régebbi hozzáférést visszavonja, amennyiben a javítás mégsem lett volna tökéletes.