Vége a jelszó lopkodásnak, jön az írisz szkenner

Vége a jelszó lopkodásnak, jön az írisz szkenner

Az írisz szkennerek eddig csak a filmekből voltak ismerősek, szinte csak kormányzati ügynökségek számára volt elérhető a technológia, hamarosan azonban otthoni felhasználók számára is elérhető lesz, így nem lesz szükség többet jelszavakra.

írisz szkenner Eyeslock

A Hoyos Group létrehozta az EyeLock eszközt, mely írisz szkennelést végez, otthoni felhasználók számára is elérhető, így hamarosan bárki biztonságosan védheti minden jelszavas hozzáférését az interneten.

Az EyeLock használható akár közösségi oldalak vagy bankszolgáltatások tekintetében, minden olyan felületen, ahol érdemes védeni a személyes adatainkat.

Az eszköz nem igényel további bővítést a számítógépeken, USB porton csatlakoztatható, és nem utolsó sorban, nem kerül túl sokba a beszerzése, az eszköz ára 100 dollár alatt lesz.

Az EyeLock használata roppant egyszerű lesz, a szoftver telepítése után fel kell venni azokat a webhelyeket, melyeket az eszközzel szeretnénk védeni a korábbi jelszó helyett, majd be kell szkennelni saját szemünket. Ezek után a megadott webhelyeken nem kell jelszót beírni, csak bele kell pillantani az EyeLock eszköz megfelelő részébe, az azonosítás pár pillanat alatt lezajlik, és már meg is nyílik az adott felület.

Az EyeLock igen nagy biztonságot ad a felhasználók számára, hiszen a szem íriszének kétezer pontját vizsgálja, majd az eszköz minden egyes bejelentkezés után egyedi kulcsot generál, a gyártó cég állítása szerint ezt a kulcsot lehetetlen feltörni.

Azok számára is érdekes lehet az EyeLock használata, akik nem az adatlopástól félnek, csupán szeretnék megkönnyíteni a bejelentkezéseket, és szeretnék kiküszöbölni a rengeteg jelszó megjegyzést, cserét és egyebeket.

Mivel az eszköz kis helyen elfér, könnyű, nem kell hozzá gépbővítés, valamint olcsó, ezért nagy valószínűséggel gyorsan el fog terjedni. Azt még nem lehet tudni, pontosan mikor kerül forgalomba, de a tesztelési folyamatok már lezárultak, a gyártás elkezdődött, tehát valószínűleg hamarosan.