Hat éves lett a YouTube

Hat éves lett a YouTube

Szinte hihetetlen, hogy volt olyan időszak, amikor nem használtuk a YouTube-ot, pedig valójában még csak hat éves a világ legnagyobb videómegosztó portálja.

YouTube

A YouTube 2005 májusában indult és már az első évben sikeresnek volt mondható, több mint 100 millió videót néztek meg a felhasználók. Óriásinak tűnt akkor ez a számadat, ám a mai adatok mellett valójában eltörpül.

Jelenleg a YouTube havi látogatottsága 5,1 milliárd, ez a hatalmas mennyiségű látogató naponta 3 milliárd videót nyit meg. Bolygónk népességét figyelembe véve ez valójában azt jelenti, hogy minden harmadik ember legalább egy videót megnéz minden nap a YouTube-on.

Elképesztő számadat, szinte lehetetlen ezt tovább fokozni, ennek ellenére a videómegosztó számadatai napról-napra növekednek.

A videók feltöltése is eszméletlen sebességgel történik, minden egyes percben 48 órányi videó kerül feltöltésre.

Az egyetlen hiányzó adat azonban még mindig a YouTube profitja. A tavalyi árbevétel 825 millió dollár volt, de mivel a Google nem nyilatkozott az üzemeltetési költségekről, így valójában nincs adat arról, hogy mekkora profitot termel a videómegosztó a keresőóriás számára.