Ismét terjed a dislike gomb spam a Facebookon

Ismét terjed a dislike gomb spam a Facebookon

Bár a Facebook már többször jelezte, hogy nincs hivatalos dislike gomb, és nem is lesz, ennek ellenére nagyon sokan rákattintanak a „Bekapcsolom a dislike gombot” linkre, ami valójában egy vírus.

Facebook dislike gomb vírus spam

A vírus önmagát generálja, hiszen a kattintás után minden ismerős üzenőfalára elküldi magát azzal az üzenettel, hogy az ismerős is kattintson és tegye aktívvá a dislike gombot.

Óriási hullámban terjed a dislike spam vírus, ami nem is csoda, hiszen nagyon sok felhasználó ész nélkül mindenre rákattint, anélkül, hogy utánanézne bárminek.

Bár a Facebook felhasználók évek óta szeretnének dislike gombot, és ennek hangot is adnak, de a Facebook hajthatatlan, kijelentették, hogy soha nem lesz ez elérhető.

Ennek nagyon egyszerű oka van, a Facebook felületén nagyon sokan hirdetnek, a hirdetéseket le lehet lájkolni, ami növeli az adott termék vagy szolgáltatás népszerűségét. Olyan felületen, ahol negatív kritikával lehet illetni egy fizetett hirdetést, nem szívesen hirdetne senki, és ez teljesen érthető. Ebből adódóan a Facebooknak egyáltalán nem áll érdekében dislike gombot fejleszteni.

Az egyetlen lehetőség a dislike gombra a böngésző kiegészítő, ami Firefox és Chrome esetében elérhető. Amennyiben ezt a felhasználó letölti, akkor mint böngésző kiegészítőt használhatja a Facebook felületén.

Ez nem elégíti ki a Facebook felhasználók igényeit, azokét, akik dislike gombot szeretnének, hiszen ennek használata kizárólag annál a felhasználónál látszik, aki saját maga is letöltötte ezt a böngésző kiegészítőt, tehát a Facebook felhasználók 90 százaléka nem látja a nemtetszés nyilvánítást.

Tehát, a lényeg, hogy nincs és nem is lesz dislike gomb a Facebookon. Ebből adódóan, ha ilyen linket kap valaki, ne kattintson rá a bekapcsol gombra, mivel csak egy vírusnak enged szabad utat.