210 millió működő domain van a neten

210 millió működő domain van a neten

Bár egyre többet hallani arról, hogy az internet elkezdett koncentrálódni, és a domain regisztrációk csökkenni fognak, a számok nem ezt mutatják, az interneten jelenleg közel 210 millió működő domain van.

domain regisztráció

A tavalyi évben közel nyolc százalékos növekedést mutatott a domain regisztráció az előző évhez képest, ez elképesztő számadat, főként ha azt vesszük figyelembe, hogy a jelenleg működő 210 millió domain-nek csupán 12 százaléka parkol, tehát nincs rajta semmilyen tartalom.

Hazai viszonylatban nézve is erős növekedés mutatkozik a domain vásárlások területén, már félmillió felett van a magyar domain regisztráció.

Érdekesség a meglepően magas számú domain regisztrációval kapcsolatban, hogy a meglévő 210 millió domain-nek majdnem a fele .com vagy .net végződésű, amiből látható, hogy bármilyen területen is legyen a domain regisztráló, a nemzetközi végződések még mindig sokkal kelendőbbek.

A világ minden táján egyre gyakoribbak az egyoldalas webhelyek, melyek csupán egyetlen eseményre reagálnak, ami általában egy sportesemény, illetve valamilyen kulturális vagy celeb esemény. Magyarországon ennek még nincs akkora divatja, ám ha ez nálunk is elkezdődik, akkor igen gyorsan közeledhetünk az egymilliós határértékhez.