A Google +1 gomb eddig nem túl sikeres

A Google +1 gomb eddig nem túl sikeres

A Facebook like gomb példáját követve a Google létrehozta a +1 gombot pár hónappal ezelőtt, ám az várakozáson alul teljesített eddig.

Google +1 gomb

Bár az ötlet nem rossz, hogy egyénileg jelölni tudjuk a nekünk tetsző találatokat a Google lekérdezések alkalmával, mégis egészen kevesen használják ki ezt a lehetőséget.

A Google ezért úgy döntött, hogy teljes mértékben követi a Facebook ötletet és beágyazhatóvá teszi a +1 gombot a weboldalakba, hasonlóan a Facebook like gombhoz.

Ez valószínűleg kicsit változtat majd a jelenlegi helyzeten, hiszen az elsődleges ok, amiért a +1 gomb lehetősége nincs kihasználva, hogy a felhasználók nem térnek vissza a keresőbe csak azért, hogy tetszésüket nyilvánítsák az adott találatot illetően. Ám ha ehhez a továbbiakban nem szükséges visszatérni a keresőbe, hanem az adott weboldalon is meg lehet majd tenni, akkor valószínűleg több felhasználó fogja jelezni, hogy tetszett neki a találat.

Hazánkban a Facebook megosztás és a like gomb behúzó ereje igen erőteljesnek bizonyult, így lehetséges, hogy ezen felbuzdulva a +1 gomb is gyorsan el fog terjedni.

Jelenleg hazánkban nagyon sok weboldal, illetve a weboldal üzemeltetője a megosztás alapú látogatottságra alapoz, holott ez egyértelműen gyengébb a direkt látogatottságnál. Kiegészítésnek nagyszerű lehetőség a látogatottság növeléshez, ám nem érdemes elhanyagolni a keresőoptimalizálást. A Google +1 gombot pedig szintén csak kiegészítésként érdemes alkalmazni, mintegy támogatásként a forgalomnöveléshez.