A Google nyáron leírja az Internet Explorer 7-et

A Google nyáron leírja az Internet Explorer 7-et

A közelmúltban több webes szolgáltató is úgy döntött, hogy nem támogatja tovább a régi, elavult böngészőket, ennek révén lett kiszórva az Internet Explorer 6, ami már több mint 10 éves volt.

Böngésző Firefox IE Chrome Safari

Augusztusban az IE 7-es verziójára is ugyanez a sors vár a Google részéről, továbbá a többi böngésző régebbi verzióira is.

A Google a továbbiakban csak a modern böngészőket fogja támogatni, ami teljesen logikus, hiszen a kereső új megoldásai értéktelenné válnának olyan környezetben, ahol az nem felhasználható.

Nyilvánvalóan az is közrejátszik, hogy a Google saját maga is érdekelt a böngészőpiacon, ám hivatalos támogatást nem csupán a Chrome fog kapni, hanem az IE, a Firefox és a Safari is, illetve ezeknek a két legújabb verziói.

Augusztustól kezdve, amikor kijön egy új változat a fent említett böngészők valamelyikéből, akkor a Google szolgáltatásai csak azt és az előző verziót támogatják. Ez nem azt jelenti, hogy a régebbi verziók használhatatlanná válnának, csupán azt, hogy a Google fejlesztései során nem végzik el a régebbi verziókra a teszteléseket, tehát elképzelhető, hogy sok minden nem fog működni ezeken.

Ez teljesen természetes és logikus bármilyen szoftverrel kapcsolatban, hogy ha elérhetők a frissítések, akkor semmi értelme a régebbi, elavult technológiákat alkalmazni.