A Google új védelmi funkciója

A Google új védelmi funkciója

A Google legújabb fejlesztése, a „me on the web” segít a felhasználóknak megvédeni személyes adataikat, az új alkalmazás lehetőséget nyújt arra, hogy bárki azonnal értesüljön, ha valami napvilágot lát a neten, ami vele kapcsolatos.

Google Dashboard Me on the web

Ehhez csupán annyi szükséges, hogy a felhasználók megadják azokat az adatokat, illetve kulcsszavakat, ami a lehető leginkább leszűkíti a kört, és valóban csak a saját magukról megjelent dolgokról kapjanak értesítést.

Ilyen adatok jellemzően a nevek, művésznevek, becenevek, e-mail címek, valamint olyan adatok, melyek kizárólag az adott felhasználóra jellemzőek.

Ilyen esetben a Google azonnal automata értesítést küld a felhasználó számára, ha egy weboldalon megjelenik róla valami, természetesen csak azután, hogy az aloldal vagy az új weboldal indexelve lett.

Ez a funkció segítségünkre lehet a védekezésben, hiszen a probléma elsődleges jellemzője kiütésre került, ugyanis a legtöbb esetben hónapok, vagy akár évek telhetnek el, mire valaki észreveszi a saját magáról közzétett cenzúrázatlan információkat.

Az új alkalmazás, a „me on the web” a Google Dashboard-on keresztül érhető el, ahol nem csak a beállításokra van lehetőség, hanem a Google által tárolt információk kigyomlálására is.