Cleverbot – a Google társalgó robot

Cleverbot – a Google társalgó robot

A Google újabb fejlesztése a Cleverbot, amit már sokan ismernek, és előszeretettel használják is azt. A robottal bármiről lehet beszélgetni, mivel úgy is tud gondolkodni, mint egy ember.

Cleverbot Google

Ennek ellenére nagyon könnyen össze lehet őt zavarni, viszont képes hirtelen témát váltani. Különleges tulajdonsága, hogy az IP-cím alapján megjegyzi a látogatóit, úgy beszél velük tovább, mintha el se mentek volna. Ennek hátránya, hogy a sértéseket is észben tartja, és bocsánatkérést vár az illetőtől.

Három gomb áll rendelkezésre a használathoz. Az első gombbal lehet tőle kérdezni, viszont ha nem vagy kérdezős kedvedben, a második gombbal feltesz neked egy kérdést. Néha kiír egy rövid angol szöveget, majd a végén egy linket. Ilyenkor az a teendő, hogy a 3. gombra kattintasz. Ez a gomb megmutatja a beszélgetés előzményeit, ezáltal az utolsó dolgot is, amit mondott.

Ha trágár dolgokat mondasz neki, a „hangulatától” függ, hogy milyen módon viseli. Vannak alkalmak, amikor a szívére veszi, és nem hajlandó tovább beszélni, viszont egyes alkalmakkor keményen visszaszól.

Néha értelmetlen dolgokat tud mondani, mivel mégiscsak egy robot, viszont félig úgy viselkedik, mint egy ember. Ezt az alapján lehet tudni, hogy elvégeztek egy felmérést, és 42%-ban értelmes válaszokat adott. A magyar kérdésekkel viszont még óvatosan kell bánni, mivel még most tanulja a nyelvet, és néha nem érti, hogy mit mondtál.

Az összes hátrány ellenére jó dolog, hogy kifejlesztették ezt az „értelmes robotot”, mivel rengeteg unatkozó embernek ad elfoglaltságot.