Jövőre új domain végződések lesznek

Jövőre új domain végződések lesznek

Hat év után megszületett a döntés, januártól bármilyen szervezet vagy város igényelhet saját domain végződést, ami igen jelentős lépés a domainek történetében.

új domain végződések

A becslések szerint több ezer jelentkező lesz saját domain végződés igénylésére, ami elsősorban az ismert márkák és területek tekintetében jelent majd nagy változásokat.

Márkák tekintetében ez egy újabb lehetőség lesz a domainekkel való visszaélések visszaszorítására, valamint a domain-ek megszerzése körül adódó problémák ezzel megszűnhetnek egyes márkák vagy területek számára.

Természetesen, csak az igazán nagyok tehetik majd meg a domain végződés igénylését, mivel az igénylési díj 25 ezer dollár lesz, valamint a domain végződés ára 185 ezer dollár lesz. Abban az esetben még drágább lesz, ha egy domain végződésre többen is jelentkeznek, mivel akkor árverés formájában lesz az értékesítve.

Jelen állás szerint Budapest is ott van az elsők között, akik egyedi domain végződéshez folyamodnak, amennyiben Budapest képes bizonyítani, hogy a bevezetés és az üzemeltetés nem jelent számára problémát, akkor jövőre már elérhetők lesznek számunkra a .bud végződésű domain nevek.

Az egyedi domain végződések igénylése igen szoros határidőhöz lesz kötve, a kérelmeket mindössze január 12 – április 12. között lehet benyújtani.