Letölthető a Firefox 5

Letölthető a Firefox 5

Rövid tesztelési folyamat után megjelent a Firefox 5, bár még frissítésként nem ajánlja fel a felhasználóknak, a Mozilla FTP oldaláról már letölthető a kész változat.

Firefox 5 verzió Mozilla

A Firefox 5 változat béta verziója alig egy hónapja jelent meg, míg az előző verzió tesztelési folyamata 8 hónapig tartott, ebből látható, hogy a jövőben a böngésző verziószámozása sokkal gyorsabb lesz, mint eddig volt, mondhatjuk, átveszi a Chrome ütemét.

A Firefox 5 kezelőfelületén nem sok változás látható, tehát a felhasználók a megszokott látványt kapják a frissítés után. A fejlesztések elsősorban a funkciók javításán dolgoztak. Úgy tűnik sikerült elhárítani a Firefox eddigi legnagyobb hibáját, a memóriaszivárgást.

Természetesen, a többi funkció is javításra került, melyek közül legfontosabb a HTML5 támogatás és a Javascript motor optimalizálás, ám a felhasználók számára a legtöbb bosszúságot a memóriafelhasználás jelentette, úgy tűnik ez valóban javításra került.

A verziószámozás gyorsulása elsősorban a Chrome gyakorlatának köszönhető. Úgy tűnik, hogy a gyorsabb ütemezés ma már marketing értékkel bír, tehát a felhasználók megtartása érdekében változtatott a Firefox is az ütemezésen.

A Firefox 5 automatikus frissítési funkciója június 21-én, kedden jelenik meg, a következő verzió a tervek szerint augusztus 16-án lesz elérhető.

Azok számára akik nem akarnak várni holnapig, a Mozilla FTP szerveréről már most is le tudják tölteni a végleges Firefox 5-öt.