A Google szeretne együttműködni a Facebookkal

A Google szeretne együttműködni a Facebookkal

Eric Schmidt azt nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek, hogy a Google szeretne komoly együttműködést a Facebookkal, ám Mark Zuckerberg elzárkózott a lehetőség elől.

Facebook vs Google+ Google Plus

A Google korábbi elnök-vezérigazgatója meglepő nyilatkozatott tett, miszerint a Google nyitott lenne az együttműködésre a Facebookkal, ám igen érdekes, hogy ez a nyilatkozat éppen akkor látott napvilágot, amikor a Google+ elindult.

Eric Schmidt kifejezetten azt szeretné, ha a Google saját szolgáltatásaiba tudná integrálni a Facebookot, de Mark Zuckerberg teljes mértékben elzárkózott, nem szeretne együttműködni.

Érdekes kérdést vet fel, hogy korábban, amikor a Facebook még fele ennyi felhasználóval sem rendelkezett, akkor a Google miért nem engedte saját felületének integrálását, hiszen az ismerőskereső funkcióból szinte csak a Gmail címjegyzék importálása hiányzik.

Egyértelmű, hogy egy lehetséges együttműködés a két közösségi oldal között erősen megtolná a Google+ szekerét, tulajdonképpen a Google+ ingyen kapná a Facebook felhasználókat.

Eric Schmidt nyilatkozata szerint Mark Zuckerberg ezzel akadályozza a két közösségi oldal közötti valódi verseny kialakulását, valójában azonban pontosan ezzel tartja fenn az egyensúlyt.

A nyilatkozat lehetséges, hogy egy megerősítés arra a kérdésre, hogy sikeres lesz-e a Google+, illetve képes-e ugyanarra a teljesítményre, mint a Facebook.