Skype videochat a Facebook felületén

Skype videochat a Facebook felületén

A Microsoft megvette a Skype-ot, első lépése a Facebookkal való összefonódás volt, ebből adódóan a Facebook felületén is lehetséges lesz a videóchat.

Facebook Skype videochat videóhívás

A Facebook már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy nagy változások lesznek a szolgáltatások területén, majd pár nappal ezelőtt nyilvánosságra hozták, hogy ezentúl lehetséges a videochat a Facebook felületén, ami szoros összefonódás kezdetét jelenti a Microsofttal, aki nemrégiben megvásárolta a Skype-ot, mint azt egy korábbi cikkben már olvasható volt.

A Skype rendszer oly módon lett integrálva a Facebookba, hogy a felhasználók, a Skype rendszerét használva képesek legyenek hívni egymást. A felhasználóknak nem kell mást tenniük, mint aktiválni a videohívást, majd letölteni a modult.

A hívás minősége megegyezik a már eddig megszokott Skype minőséggel, azzal a különbséggel, hogy a Facebook felületén nem lehetséges csoportos hívás indítása.

A Facebook igen sokáig húzta ezt a bejelentést, ám nem a fejlesztések vettek igénybe ennyi időt, vélhetőleg ez a szolgáltatás már régebb óta használható lenne, csupán a Google+ Hangout szolgáltatás bevezetésére vártak, ami hasonló lehetőségeket kínál, ám az inkább csoportos beszélgetésre van optimalizálva.

A videochat bevezetésével egyidejűleg a Facebook lehetővé tette a felhasználók számára a csoportos szöveges chat lehetőségét, csevegőszobákat lehet ezentúl létrehozni.

A csoportos szöveges chat a miniközösségek működését hivatott elősegíteni, mivel jelenleg a Facebook felhasználók fele tagja valamilyen csoportnak a közösségi hálózaton belül.

Mivel a Facebook mára óriási felhasználó számmal rendelkezik, ezért a jövőben elsősorban nem a felhasználók számának növelésére összpontosítanak, hanem a meglévő felhasználók aktivitásának növelésével. Pontosan ezért lett megoldva a csoportos szöveges chat, hogy a hasonló érdeklődésű csoporttagok minél több időt töltsenek a felületen.

A Facebook elsődleges hátránya a mai napig, hogy mobilklienseken korlátozottak a lehetőségek, és lassan frissül a rendszer. A közeljövőben valószínűleg ez lesz a fejlesztések középpontjában, hiszen lépést kell tartani a Google+ rendszerrel, ahol ezek a tényezők különös figyelmet kaptak.