Szól a telefonod, ha le kell szállni

Szól a telefonod, ha le kell szállni

Megjelent a Google Maps 5.7, ami androidos telefonnal rendelkező tömegközlekedőket már navigálja. Az új verzió jelez a tulajdonosnak, ha le kell szállni a buszról vagy a villamosról.

Google Maps Transit Navigation

A hazai felhasználók még nem élvezhetik teljességében ezt a kényelmi szolgáltatást, mert hazánkban még nem indították el a Google Maps okostelefonról elérhető navigációs szolgáltatását, de nem valószínű, hogy túl sokat kellene rá várni. Az alábbi videóban látható, hogy mennyire egyszerű a használata.

Hamarosan elérhető lesz, hogy a GPS-es készülékek jeleznek, ha előzetesen beállított útvonalon haladva egyik járműről át kell szállni a másikra, így eltéveszthetetlen lesz a megálló, ahol le kell szállni, és nem lesz lehetőség eltévedésre.

A kísérleti funkciók között már megtalálható és letölthető az offline navigáció, így otthon letölthető az előre megtervezett útvonal, ami csupán egy-két percet vesz igénybe. A letöltött térképrészletek egy hónap után automatikusan törlődnek a telefon memóriájából, anélkül, hogy azt manuálisan törölni kellene.

Mivel pár napja már a BKV járatai is elérhetők a Google Maps Transit-on, ezért nagy valószínűséggel napokon belül a teljes szolgáltatás használható lesz nálunk is.