Hogyan hat a helyesírás a bevételedre?

Hogyan hat a helyesírás a bevételedre?

A webhelyeken lévő szöveges tartalom helyessége nagymértékben meghatározza az adott oldal hitelességét, ezáltal növelheti vagy csökkentheti az eladás arányát.

Szövegírás helyesírás

Egy brit szakember tesztelésnek vetette alá a helyesírás kérdését a weboldalakon, és a teszt eredményei arról számolnak be, hogy egy weboldalon, akár egyetlen helyesírási hiba is felére csökkentheti az eladásokat.

Ez a tény főként webáruházak, valamint egyéb interneten történő értékesítés esetében nagyon fontos, hiszen bármilyen jól is van felépítve az adott webhely, egyetlen hiba is lefelezheti a bevételt.

A legnagyobb problémát az jelenti a webáruház üzemeltetők körében, hogy a mögötte lévő munkaerő, vagyis a webfejlesztők, saját területükön ugyan nagyszerű szakemberek, ám a technológiai megoldáson túl alkalmatlanok a webhely menedzselésére.

Nagyon kevés webáruház vagy egyéb internetes eladással foglalkozó oldal veszi a fáradságot, hogy professzionális szövegírót alkalmazzon, holott a bevétel aránya ezt elengedhetetlenné tenné.

A felmérések azt igazolják, hogy a weboldalak látogatói (akik a legtöbb esetben potenciális vevőt jelentenek), elsősorban a szöveges tartalom helyessége alapján ítélnek meg egy oldalt, továbbá azokat a weboldalakat ítélik megbízhatónak, melyek helyesírási és stilisztikai hiba nélkül íródtak.

A fenti adatok szerint, egy nagyobb webáruház esetében, egy-két helyesírási hiba akár milliós nagyságrendű veszteséget is jelenthet.

Ebből látható, hogy erősen kifizetődő, ha egy szövegíró is áll a háttérben.