A Google+ szigorú saját törvényei szerint nem regisztrálhatsz akárhogy!

A Google+ szigorú saját törvényei szerint nem regisztrálhatsz akárhogy!

Még csak néhány hete indult a Google közösségi oldala, a Plus, máris gyomlálni kezdte a regisztrációkat, amivel súlyos ellenérzést váltott ki a felhasználók körében.

Google+ regisztráció tiltás

Az internetes hagyományokkal ellentétben a Google szigorúan tiltja az álnevekkel, illetve becenevekkel való regisztrációt.

A szűrés olyan szinten működik, hogy ha valamelyik regisztrációnál felmerül, hogy esetleg nem a valódi neve a regisztrálóknak, akkor azt a Google azonnal felfüggesztheti. Ezen kívül a nevekhez előtagokat sem lehet írni, mint például Dr. vagy Prof.

Egészen addig felfüggesztve maradnak az említett regisztrációk, amíg a regisztráló hivatalos okmánnyal nem igazolja, hogy valóban úgy hívják. Ezt scannelt személyi igazolvánnyal vagy bármilyen hivatalos okmánnyal tehetik meg.

Ez az egész eljárás igen furcsa, és a közfelháborodás, amit ez okozott, szinte jogosnak mondható. Az is érdekes, hogy a Google+, mint induló, gyerekcipőben járó közösségi portál mennyire árt ezzel saját magának, hiszen a felfüggesztett regisztrációkat nem valószínű, hogy tömegesen akarják majd visszaállíttatni a felhasználók, sokkal inkább visszatérnek majd a jól megszokott Facebook csatornára.

A Google+ másik nagy hátránya, hogy cégek nem regisztrálhatnak, elméletileg hamarosan lesz rá lehetőség, legalábbis ez az ígéret. Ott azonban nem lehet tudni, hogyan kell majd igazolni a cégek és szervezetek valódiságát.

A fent leírt szigorú szabályrendszerrel rengeteg felhasználót kitiltanak a rendszerből, márpedig egy közösségi portál alapvetően arra kellene, hogy törekedjen, hogy minél több felhasználó legyen, jelenlegi állapotában azonban nem túl vonzók a Google+ lehetőségei.