Randi Zuckerberg távozik a Facebook csapatából

Randi Zuckerberg távozik a Facebook csapatából

Mark Zuckerberg nővére hat éven át volt a Facebook marketing igazgatója, most azonban úgy döntött saját vállalkozást indít R to Z Media néven.

Randi Zuckerberg Mark Zuckerberg Facebook

Randi Zuckerberg múlt héten benyújtotta lemondását a Facebook marketing igazgatói tisztségéről. A tényt a Facebook hivatalosan nem indokolta, csupán nyilvánosan megköszönte Randinek az eddigi kiemelkedő tevékenységét.

Randi Zuckerberg nyilatkozata szerint távozásának oka, hogy saját vállalkozást indítson R to Z Media néven, melynek fő tevékenysége a közösségi marketing, és annak magas fokú kihasználása lesz. Közösségi marketing tanácsadó szolgáltatása azon vállalatok számára lesz elérhető, akik a lehető leghatékonyabban szeretnék kihasználni a közösségi portálok nyújtotta lehetőségeket, természetesen központban a Facebook-kal.

Szárnyra kelt egy pletyka, miszerint Randit eltávolították a Facebook csapatából, mégpedig a pár nappal ezelőtti nyilatkozata miatt, ami igen nagy visszhangot váltott ki. Randi akkor azt nyilatkozta, hogy az anonimitásnak és a magánszférának teljes mértékben el kellene tűnnie az internetről.

A pletyka valószínűleg nem igaz, hiszen a közzétett interjú, melyben Randi Zuckerberg bejelenti távozását, már egy-két héttel ezelőtt elkészülhetett, így az egész folyamatra nem lehetett hatással a pár nappal ezelőtti közlendője.

Randi Zuckerberg nyilatkozata szerint olyan vízválasztóhoz érkeztünk, amikor a médiát gyökeresen átalakítják a közösségi trendek, ezért döntött úgy, hogy megalapítja az R to Z Media vállalatot (a betűk saját monogramjára utalnak).