Az SMS korszaknak vége, itt a Facebook Messenger

Az SMS korszaknak vége, itt a Facebook Messenger

Új alternatíva a Messenger, ami kiváltja az SMS-t, több funkciót tesz lehetővé, használata egyszerű és ingyenes.

Rövid időn belül nem lesz már csábító a mobil szolgáltatók részéről, ha ajándék SMS-eket kínálnak egy előfizetéshez, mivel az okostelefon felhasználók ezt már ki tudják váltani ingyenes üzenetküldéssel a Messenger alkalmazás révén.

Facebook Messenger

A Facebook Messenger ingyenesen letölthető az App Store-ról és a Marketből, a használata is ingyenes. A különbség a Facebook üzenetküldő szolgáltatása és a Messenger között, hogy egyszerre több felhasználónak is el lehet küldeni az üzenetet, valamint, ha a címzett nem rendelkezik okostelefonnal, akkor az ő számára sms-ben érkezik meg az üzenet.

Bármilyen felületen is kapja meg a címzett a Messengerrel küldött „sms-t”, az értesítésként megjelenik a Facebook felületén, így az üzenetek teljesen biztosan nem vesznek el.

A Facebook Messenger jelen pillanatban még csak az USA-ban elérhető szolgáltatás, ám hamarosan kiterjesztik a világ többi tájára is, valószínűleg rövid időn belül Magyarországon is elérhető lesz.

Mivel a Messenger szolgáltatás ingyenes és a használata is roppant egyszerű, nagy valószínűséggel drasztikusan csökkenni fognak a hagyományos sms küldések.