Hamarosan Európában is lesz Google TV

Hamarosan Európában is lesz Google TV

A Google TV az USA-ban eddig elég gyengén teljesített, ennek ellenére jövő év elején Európában is megvásárolható lesz az okostévé.

Googel TV

Amerikában már majdnem egy éve piacra került a Google TV, ám a fogadtatás nem volt túl kedvező. Ennek ellenére Eric Schmidt bejelentette, hogy 2012. elejétől Európában is elérhetők lesznek a set-top-boxok, melyek a Google TV szoftvert futtatják.

Jelenleg még csak a Sony és a Logitech gyártja az adott készüléket, ám hamarosan több készülék közül is lehet majd választani.

Érdekesség, hogy a Google TV ötletet kezdetben a televíziós csatornák nagy része támogatta, ám hamarosan nagyon sokan visszaléptek az együttműködésből.

Európában a Google először az Egyesült Királyságban próbálkozik, a legnagyobb műsorterjesztőkkel már folynak a tárgyalások, majd a szolgáltatást a keleti régiókban is elindítják.

A készülék ára az USA-ban eredetileg 300 dollár volt, majd 9 hónappal a megjelenés után a Google kényszerítette a Logitech-et, hogy a továbbiakban harmad áron, tehát 100 dollár alatt árulja a set-top-boxot. Ebből adódóan valószínűleg Európában sem lesz túl magas ára a készüléknek, már csak az a kérdés, hogyan sikerül a Google-nak megállapodni a szolgáltatókkal, ebből adódóan milyen tartalom lesz elérhető az okostévéken.

A Google TV kezelése hasonló egy androidos okostelefon kezeléséhez, tehát viszonylag egyszerű. Hamarosan kiderül, hogy sikerül-e a Google áttörése az interaktív televízió területén.