A Facebook Translate lefordítja a bejegyzéseket

A Facebook Translate lefordítja a bejegyzéseket

Pár nappal ezelőtt kezdődött el a Facebook Translate bevezetése, mely lehetővé teszi, hogy könnyedén elolvashassuk az idegen nyelvű bejegyzéseket is.

Facebook Translate

A bevezetés után látható lesz a bejegyzések és a kommentek mellett, a Like-hoz hasonlóan, egy Translate link, ami a kívánt, előre kiválasztott nyelvre fordítja az adott szöveget.

A tesztelések alapján azt lehet mondani, hogy a fordítások viszonylag jó minőségűek, a program ismeri a gyakori szleng kifejezéseket is.

A Translate feliratra kattintva megjelenik a kiválasztott nyelven az adott bejegyzés vagy hozzászólás, és ezzel egy időben megjelenik az Original felirat, melyre kattintva bármikor visszanézhető az eredeti üzenet.

Hazánkban ezt a szolgáltatást egyelőre még nem tudjuk használni, a Facebook Translate még nem ismeri a magyar nyelvet. Eddig az angol, spanyol, francia, héber és kínai nyelv van használatban a Facebook fordítóprogramjában, pozitív reakciók esetén nagyon valószínű, hogy igen gyorsan fog növekedni a használható nyelvek száma.

Jelenleg még csak tesztidőszak zajlik, ezért csak a rajongói profilokon látható az újítás, és ha sikeres lesz a Facebook Translate, akkor teljes bevezetésre kerül.