Másodpercek alatt indul a Windows 8

Másodpercek alatt indul a Windows 8

A Windows 8 indulási ideje elképesztő gyorsulást mutat az előző verzióhoz képest, mindössze néhány másodpercre van szüksége a betöltődéshez.

Windows 8

Az alább látható videó bemutatja, hogy a gép kikapcsolt állapotról való indulástól számítva is csupán néhány másodperc, míg a Windows 8 betöltődik és használható állapotba kerül.

Erre a gyorsaságra valójában már a Windows 7 is képes volt, de ehhez szükség volt tápellátásra, másként nem tudta volna biztosítani a gyors indulást. A videóban szemléltetve van, hogy a Windows 8 gyors indulásához már nincs szükség áramra a kikapcsolt idő alatt, az akkumulátor is ezért került levételre a bemutatás során.

A gyors indulást úgy sikerült megoldani, hogy jelentősen lecsökkentésre került a hibernáláskor elmentett adatmennyiség, ebből adódóan a visszatöltődés is jóval kevesebb időt vesz igénybe.

A Windows 8 esetében az operációs rendszer és a felhasznált programok más eljárás alá esnek, amikor a gép kikapcsolásra kerül. A rendszer háttértárra írja saját adatait, ám a felhasznált programok kikapcsolásra kerülnek, mint normál esetben a gép kikapcsolásakor.

A következő bekapcsoláskor a felhasználó egy friss rendszert kap, ám az előzőleg futó programok nélkül. Ez egyfajta átmenet a korábbi alvó üzemmód és a kikapcsolás között. Nem használ fel energiát kikapcsolt állapotban, viszont sokkal gyorsabban feláll a rendszer, hiszen az nem indul újra.

A héten kerül sor a BUILD konferenciára, nagy valószínűséggel ez lesz az alkalom, amikor kiadásra kerül a Windows 8 béta változata, amit már bárki kipróbálhat otthon is a saját gépén.