A Google megemlékezett Szent-Györgyi Albert születésnapjáról

A Google megemlékezett Szent-Györgyi Albert születésnapjáról

Pénteken világszerte látható volt a Google kereső főoldalán az a speciális, magyar vonatkozású logó, mely Szent-Györgyi Albert születésnapjának tiszteletére készült.

Szent-Györgyi Albert Google doodle

Szent-Györgyi Albert világhírű magyar tudós, aki elsőként izolálta a C-vitamint és a P-vitamint. Munkásságát 1937-ben Nobel-díjjal ismerték el. A tudós 1893. szeptember 16-án született Budapesten, 118. születésnapjára emlékezett meg a Google kereső a fent látható doodle-val, mely globálisan jelent meg pénteken.

Az egyedi logóra kattintva Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas tudósra lehetett rákeresni.

A Google részéről nem ez volt az egyetlen magyar vonatkozású megemlékezés, legutóbb 2010. június 5-én láthattunk hasonlóan egyedi logót, mely Gábor Dénes fizikusról emlékezett meg. Akkor az alábbi doodle jelent meg globálisan a Google kereső címoldalán.

Gábor Dénes Google doodle

A Google kereső felhasználói gyakran láthatnak hasonló speciális logókat, doodle-okat, melyek minden esetben valamilyen fontos eseményre vonatkoznak, illetve híres művészről, tudósról emlékeznek meg.

Látható volt már Munkácsy Mihályra vonatkozó megemlékezés, illetve március 15-re vonatkozó megemlékezés, továbbá idén júniusban egy magyar diák nyerte meg a Doodle 4 Google versenyt, így az ő rajza volt látható a főoldalon.