Három hónap után megnyílt a Google+

Három hónap után megnyílt a Google+

A Google zártkörű tesztüzemnek hívja azt a három hónapot, mely idő alatt csak meghívóval lehetett regisztrálni a Google+ közösségi szolgáltatásba, ma már megnyitotta kapuit a Google+, bárki regisztrálhat.

Google+

A Google+ három hónappal ezelőtt, július végén indult. A ma még mindig béta üzemben működő közösségi szolgáltatás „nyitottá vált”, meghívó nélkül is lehet regisztrálni.

A Google+ megnyitása elvileg azért történt, mert integrálva lett a Google keresés a Google+ oldalba, így a közösségi portálon belül is rá lehet keresni tartalmakra, felhasználókra.

Azonban veszélyesen közeli időpontban történt a Google+ megnyitása, valamint két nemrégiben napvilágot látott hír, melyek valószínűleg mutatnak némi összefüggést.

Pár nappal ezelőtt Eric Schmidt azt nyilatkozta, hogy a Google+ valódi célja az internetezők azonosítása, az anonimitás feloldása. Ez a nyilatkozat nem örvendett túl nagy népszerűségnek. Talán ebből következik az a felmérési eredmény, hogy a Google+ felhasználók aktivitása mintegy 40%-kal csökkent, igen rövid időtartamon belül. Már a Google elnöke, Larry Page sem használja a Google+ szolgáltatást.

Az eleinte Facebook gyilkosnak titulált Google+ egyértelműen leszállóágba került, mindössze három hónap leforgása alatt. Valószínűleg ezt hivatott ellensúlyozni valamilyen mértékben a szolgáltatás megnyitása, hogy ne akadályozzák az újabb regisztrációkat.

Valamilyen szinten ez kényszerpályának tűnik, hamarosan kiderül, hogy a Google+ is hasonló sorsra kerül-e, mint a Google korábbi közösségi próbálkozásai.