Boldog szülinapot Google!

Boldog szülinapot Google!

Tegnap volt a Google 13. születésnapja, melyet 1998. szeptember 27-én hozott létre Larry Page és Sergey Brin, azóta a keresőóriás a világ egyik legértékesebb cégévé nőtte ki magát.

Google születésnap doodle

A kereső eredetileg két egyetemista diplomamunkájára épült, melyet először BackRub névre kereszteltek, majd később úgy gondolták, hogy a Google, a tíz századik hatványa, sokkal kifejezőbb lesz a kereső számára.

Larry Page és Sergey Brin már egyetemi éveik alatt is azt kutatták, hogyan lehetne felkutatni egy-egy lekérdezéssel kapcsolatban a leginkább odaillő témákat, ebből született meg a Google, melyet ma már mindenki ismer.

A PageRank algoritmus kidolgozásával olyan hatékony keresőt sikerült létrehozniuk, hogy két év alatt minden más keresőt maga mögé utasított az akkor még igen kicsi vállalkozás.

A fizetett keresőmarketing lehetőségét kihasználva a Google igen rövid idő alatt tőkeerőssé vált, majd nagyon gyorsan terjeszkedni kezdett egyéb internetes területek felé.

Az elmúlt alig több mint egy évtized alatt a Google a világ vezető webes vállalata lett, értéke jelenleg 174 milliárd dollár.