A Google+ változtat szigorú névpolitikáján

A Google+ változtat szigorú névpolitikáján

A Google múlt heti nyilatkozata szerint hamarosan a Google+ felületén is lehet álnévvel, becenévvel regisztrálni, ami eddig nem volt lehetséges.

Google+ Google Plus

Hosszú hónapokon keresztül szigorú ellenőrzéseket végzett a Google+ a regisztrálók felhasználónevével kapcsolatban, és ahol kétesélyes volt, hogy nem a valódi nevével kíván valaki regisztrálni, az kizárásra került.

Ebből óriási botrány keletkezett, hiszen ha valaki letiltásra került a Google+ felületéről, azzal egy időben a Google többi szolgáltatásához sem volt képes hozzáférni, hiszen mindenhonnan letiltotta a Google rendszere.

A legnagyobb felzúdulást az okozta, hogy ilyen esetekben a Google hivatalos okmány másolatát kérte, ezzel kellett igazolni, hogy a regisztrációs név valódi.

Mindezek után már nem is volt meglepő, amikor Eric Schmidt nyilatkozata szerint megerősítést nyert, hogy a Google+ valódi célja nem a közösség építése, hanem az internet felhasználók azonosítása.

Talán ez erősen befolyásolta, hogy a Google+ népszerűsége hatalmasat zuhant, és talán a múlt heti nyilatkozat egy mentőakció annak érdekében, hogy ne néptelenedjen el teljesen a Google+.

A Google közösségi szolgáltatásáról mindent elmond, hogy már Larry Page sem használja, valamint az elmúlt napokban a Google munkatársai is olyan posztokat tettek közzé, melyek nem túl hízelgőek a Google működésére.

A szigorú névpolitikával kapcsolatos változtatás valószínűleg egy újabb PR megmozdulás, ám a Google+ regisztrációs szabályzata ténylegesen még nem változott.

A pár hónappal ezelőtt Facebook gyilkosnak titulált Google+ csillaga rohamosan leáldozóban van, valószínűleg hamarosan a Buzz nyomdokaiba lép, melyet kénytelen volt a Google megszüntetni.