Hétvégén törölték a Microsoft YouTube csatornáját

Hétvégén törölték a Microsoft YouTube csatornáját

A Microsoft hivatalos YouTube csatornájáról hétvégén eltűnt az összes tartalom, mindez oly módon, hogy a szó szoros értelmében nem történt feltörés.

Microsoft YouTube

Mint később kiderült, a Microsoft hivatalos YouTube csatornáját nem a Microsoft hozta létre, hanem eredetileg egy másik felhasználó. Miután a felhasználó hosszú időn keresztül inaktív volt, a YouTube átadta a fiókot a Microsoft számára saját használatra. Mindez hat évvel ezelőtt, 2005-ben történt.

Hétvégén az eredeti felhasználó úgy gondolta, mégis szüksége van a fiókjára, és mivel a belépő adatai még mindig működtek, ezt meg is tette, törölte az összes Microsoft videót, és saját felvételeket töltött fel.

Ezek a saját felvételek nem voltak jogsértők, vagy közízlést sértők, mint ami múlt héten a Sesame Street oldalán történt, ahova hackerek által pornóvideók kerültek fel.

A Microsoft csatornájának esetében a hibát a YouTube követte el, miszerint az eredeti hozzáférési adatokat nem törölte akkor, amikor átadta a fiókot a Microsoftnak. Így férhetett hozzá, teljesen legális módon, az eredeti felhasználó, bár az azért kétséges, hogy ezt teljesen naiv módon, minden rossz szándék nélkül tette, hiszen egyértelmű volt a fiók rendeltetése.

Miután a helyzet tisztázódott, ami pár napot azért igénybe vett, a Microsoft visszakapta YouTube fiókját, a korábban elérhető videók pedig helyre lettek állítva.