Speciális iPhone kesztyű télre

Speciális iPhone kesztyű télre

Az iPhone használók körében gyakori kérdés, hogy télen hogyan érdemes azt használni, hiszen kesztyűben nem érzékeli az érintőképernyő az érintést, ám erre a problémára is van megoldás.

iPhone és tablet kesztyű

Az Apple négy évvel ezelőtt megteremtette a telefonok új generációját az iPhone megalkotásával, az összes addigi megoldásnál kényelmesebben lehetett használni az érintőképernyős okostelefont.

Az okostelefonok és a tabletek érintőképernyője többrétegű, ezeket már nem kell erővel megnyomni, mint a korábbi érintőképernyőket, ráadásul nem kell hozzá semmilyen tárgyat használni, az ujjal való érintést is érzékelik. Másik óriási előnye, hogy a többujjas érzékelést és gesztusokat is meg lehet valósítani, ezért van lehetőség a kétujjas zoom-ra. Éppen ebből a fejlesztésből adódik, hogy télen, kesztyűben nem érzékeli a képernyő az érintést, mivel a kesztyű szigetel, így nem képes létrejönni az elektromos interferencia, ami az érintőképernyő alapja. Éppen ezért, az okostelefont vagy tabletet használók kénytelenek elviselni azt a kellemetlenséget, hogy hideg időben is le kell venniük a meleg kesztyűt ahhoz, hogy fel tudják venni a telefont, ha bejövő hívásuk van, vagy megnézzék az érkezett e-mail-t.

Ez a probléma a világ minden táján fennáll, legalábbis azokon a helyeken, ahol az év valamely szakában hideg van, és kesztyűt hordanak az emberek. Nyilvánvalóan ezt a problémát az okostelefon és tablet gyártók is felismerték, ezért kifejlesztettek egy olyan kesztyűt, melytől nem kell megválni, mert azon keresztül is érzékeli az érintőképernyő az érintést.

Az iPhone kesztyű az ujjvégeknél speciális szövetből készült, ebből adódóan nem is túl olcsó. A legolcsóbb típus 20 dollárnál kezdődik, ám mint minden más ruhanemű esetében, itt is elképesztően széles a választék.

Mivel nálunk is beköszöntött a hideg idő, ezért valószínűleg hamarosan kaphatóak lesznek a speciális kesztyűk.