Anonymus ismét lecsapott

Anonymus ismét lecsapott

A múlt heti USA kormányhivatalok és lemezkiadók elleni támadás a hétvégén világszerte folytatódott az Anonymus hackercsoport jóvoltából.

Anonymus

Mint korábban hírül adtuk a Megaupload bezárása elleni tiltakozásul az Anonymus hackercsoport kormányzati szervek honlapjait támadta, bénította meg átmenetileg az USA-ban. A hétvégén lengyel kormányzati oldalak, valamint a francia miniszterelnök honlapja elleni támadással folytatódott a támadássorozat. Valamint a CBS csatorna honlapját is elérhetetlenné tette, a határozottan lelkes Anonymus hackercsoport.

A Vivendi médiacsoport is megkapta a magáét, az Universal Music Group tulajdonosát, a múlt heti bénítás egyik zeneipari áldozatát is ismét megtámadták. A lengyel kormányzati portálok támadásának oka a szándék kinyilvánítása mely szerint Lengyelország is csatlakozik az ACTA megállapodáshoz, amely a világhálón való zene, film terjesztése elleni igen szigorú fellépést tartalmazza.

A Megaupload bezárása tehát nem kis kalamajkát okoz és Anonymus ígérete szerint várhatóan komolyabb támadásokkal is számolni kell. Azonban az Anonymus csoport közétette szándékát, mely szerint Orosz szervereken létrehozza a Megaupload utódját Anonyupload néven, azonban ez ingyenes fájlmegosztóként működne adományokból. Az Anonymus hackercsoport köszönetét fejezte ki továbbá a Megaupload letartóztatott vezetőjének, Kim Dotcom-nak az eddigi tevékeny munkájáért. Az interneten való szabad információ áramlása, a szólásszabadsághoz való jog megnyirbálása a szerzői jogvédelem köntösében, rá való hivatkozással a kormányok és a mögöttük állók már megszokott alattomos fegyvere.

 

Írta: Balla Csaba