Lájkgyárak a Facebook-on

Lájkgyárak a Facebook-on

Tedd ismertté cégedet a Facebook-on, pénzért kínált rajongótábor az interneten, de valóban megéri?

Facebook likegyár

Ha fizetsz, kapsz valamennyi lájkot a Facebook profilodra, amennyiért fizettél, szuper. Ám ez semmit nem számít, értéktelen, itt jön az okosság a létrehozott valószínűleg fiktív Facebook profilok. Miss Plázacicák, Miszter Adoniszok programozott robot segítségével nagy iskolák büszke ex-tanulóiként, ismeretlenül is ismerőseink lehetnek a Facebook felületén, hiszen ciki, ha nem emlékszünk rájuk, inkább visszajelöljük.

Amikor Adonisz vagy Cicus lájkol vagy megoszt valamit, az összes ismerőse látni fogja a Facebook falon, hogy milyen tüchtig motyókát kapni a csatorna butikban. Voilá, óriási Facebook reklámhadjáratunk van, igaz hogy a Facebook szabályzata ezt nem engedné.

A Facebook víruskampány mely lájkkal terjed, azonban működhet, hiszen néha óhatatlanul ránézünk egy-egy megosztott tartalomra, ha tetszik akár tovább is küldjük ismerőseinknek. A nyugati féltekén már jó ideje fellelhető ez a Facebook marketing üzletág.

Programok is vásárolhatóak a kalózkampányokhoz, egyes kreatív reklámcégek is ezzel növelik hatékonyságukat. Akár bankok, csokoládégyártó cégek, autógyárak is élhetnek ezzel a kamu személyes ajánlással a profit növeléshez.

A védekezés viszont igen egyszerű, ha bejelölnek, csak akkor érdemes visszajelölni, ha valóban ismered. Vissza is lehet írni, a robot nem valószínű, hogy válaszolna. Akár százezer lájk is kapható az internetes boltban, ami szinte hihetetlenül kreatív ötletnek tűnik, ám a hatékonysága enyhén szólva is kétesélyes.

 

Írta: Balla Csaba