Anonymus kontra Facebook

Anonymus kontra Facebook

A szombatra tervezett Facebook támadástól Anonymus elzárkózik. Hamis Anonymus provokál?

Facebook Anonymus

Minden lehetséges, hiszen a lazán szerveződött csoport tagjai közé könnyen beférkőzhetnek kormányzati, multinacionális cégek ügynökei. A provokátorok a magyar történelem folyamán, a nem is olyan messzi múltban is sokat fáradoztak egy-egy nemes cél hitelességének megrongálásán.

A globális érdekcsoportok számára Anonymus mozgalma egyre nagyobb fenyegetettséget jelent, a tömegek ébredése a figyelemfelkeltés nélkül nem lehetséges. Az Anonymus csoport globálisan és helyi országos megnyilvánulásaiban is leginkább pozitív értékrend mellett kardoskodik, a tömegek jogaiért áll ki.

Az Anonymus szerveződés egyre inkább a nép web hangjává válik. A szabadság és a szabad vélemény kinyilvánítás védelmezője, a korrupt kormányzatokon átlépve, őket megcsiklandozva tevékenykedik, leginkább jó célok mellett kiállva, ok nélkül nem rombolva.

A globális célok mellett az országos szinten működő Anonymus csoportok a helyi elnyomás elleni küzdelemben lényeges kérdések feszegetésével hallatják hangjukat. A Facebook elleni támadás tehát valószínűleg provokációnak és az Anonymus mozgalom hiteltelenítése szándékával lett meghirdetve.

A Facebook megtámadása logikátlan lépés lett volna, hiszen a hal sem engedné le a vizet az akváriumból. Az Anonymus szerveződés információáramlásának egyik leghatékonyabb módszere a rajongói oldalakon való megosztás, vírusszerű webes terjedéssel, hiszen nem terroristákkal állunk szemben. Azonban ez elsősorban a hivatalos vezetőség, a szóvivő hiányának köszönhető. A provokátorok azonban így tudnak a zavarosban halászni.

A magyar „miniszterelnök”szóvivője S(z)P. azonban elítéli a szerveződés megnyilvánulását a tavaly decemberi köztér foglaló felhívás kapcsán. Indoklása dióhéjban: aki rejtőzködik, rossz úton jár. Vállalja fel arcát, hiszen Magyarországon sajtószabadság, és véleménynyilvánítási stb-STB… SZABADSÁG van, nincs szükség anonymitásra mindenkinek szabad tüntetni. Úgysem történik semmi!
 

Írta: Balla Csaba