Elhunyt Whitney Houston

Elhunyt Whitney Houston

Whitney HoustonAz egész világot megrázta Whitney Houston énekesnő halálhíre, aki a popzene királynőjeként uralkodott, míg fenséges hangját és az őt övező tiszteletteljes atmoszférát el nem pusztította a kábítószer, a kiszámíthatatlan viselkedése és a viharos házassága a rap énekes Bobby Brownnal.

Whitney Houston még csak 48 éves volt. Az énekesnő a Los-angelesi Beverly Hilton szállodának szobájában halt meg, eddig még tisztázatlan körülmények között.

Pályafutásának csúcsán Whitney Houston a zeneiparnak valóságos aranybányája volt. A 80-as évek közepétől a 90-es évek végéig, a világ egyik legkeresettebb művésze volt. Vonzotta a közönséget könnyed, erőteljes és páratlan énekhangjával, mely a fekete közösség templomában gyökerezett, ugyanakkor a popipar tömege számára nagyon is fogyaszthatóan tálalva.

Whitney Houston sikerei a zenéken túl a filmiparban is megnyilvánultak, olyan filmekben játszott főszerepeket, mint a Bodyguard, vagy a Waiting for Exhale. Tökéletes hangja, és mindemellett gyönyörű énekesnő volt, akinek megvolt a szexepilje, de sosem volt szexuálisan kirívó, hiszen mindig ügyelt eme kettősség egyensúlyban tartására.

A fiatalabb énekesek generációját befolyásolta, kezdve Christina Aquileratól Mariah Carey-ig, aki miután először színpadra lépett, úgy szólt a hangja, sokan azt hitték, hogy Whitney Houston az.

Whitney Houston

A karrierje vége felé Whitney Houston lenyűgöző tanmese lett a drogproblémái miatt. Az albumainak eladási számai zuhanni kezdtek, és a nagy sikerek nem jöttek többé. Az őt körülölelő derűs képet darabokra zúzta a nyilvános megjelenéseken való vad és bizarr viselkedése. Bevallotta, hogy kokaint, marihuánát, és tablettákat is fogyaszt, és az ő valaha volt tiszta hangja, érdessé, rekedtté vált, és már nem tudta megütni azokat a magas hangokat, melyek a pályafutása alatt jellemezték őt.

Whitney Houston

Ahogy Whitney Houston egy hírhedt 2002-es interjújában nyilatkozta: „A legnagyobb ördög én magam vagyok. Saját magam legjobb barátja vagyok, de a legrosszabb ellensége is.”

Mint egy gospel énekes lánya, az 1960-as pop díva, Warwick unokatestvére és Aretha Fraklin keresztlánya, a zeneipar nagyjai közé született, és köztük is halt meg.

 

Írta: Balla Ingrid