Jó bornak is kell a cégér az interneten

Jó bornak is kell a cégér az interneten

A XXI. század elején vagyunk, az internet rohamos térhódításának ellenére, a vállalkozások több mint fele még mindig képtelen a lépéstartásra Magyarországon, még saját honlappal sem rendelkeznek.

Honlap webáruház

Az internetes kereskedelem térhódítása ennek ellenére igen szembeötlő, hiszen 2010-ben már a magyar GDP majdnem négy százalékát ez tette ki, hasonlatosan az Egyesült Királyság és Németország mutatóihoz. Az online kereskedelem tehát a dupláját teljesítette a tönkretett magyar Húsipar mutatóinak. Azonban az e-kereskedelem gátja még mindig kicsinyre szabott országunkban az online fizetés lehetőségének hiánya és a tőle való félelem.

A vállalkozásokban bármilyen jó, tehetséges szakemberek törekednek tökéletes munkavégzésre, a munka hiányában a járulék és adóterhek megfizetése ugyanúgy kötelező, így már könnyű a csőd közelébe kerülni.

A probléma megoldására az internetes reklámozás is gyógyírt jelenthetne, azonban a magyar vállalkozások felének még honlapja sincs.

Heal Edina a Google magyarországi irodavezetője cégük kutatásait összegezve felhívta a figyelmet a kutatás több adatára is, a magyar vállalkozások negyvenhét százaléka offline és online reklámköltsége éves szinten közelít a nulla promóciós költség felé.

A „Neten a cégem” programban egy év alatt háromezer honlap és mintegy tízezer vállalkozási regisztráció eredménye sikeresnek volt tekinthető. A Budapest Banktól Surányi Tamás nyilatkozott a friss fogyasztói kutatások kiértékelésének eredményéről, mely szerint a megkérdezettek körében kilencven százalék már vásárolt online, ennek érdekessége, hogy a kereskedők tizenhárom százaléka rendelkezik csak webáruházzal.

A cégek átlagos forgalomnövekedése a webáruháznak köszönhetően húsz százalék feletti, költségcsökkenése átlagban huszonnégy százalék a vizsgált kereskedések bevallásai alapján.

A honlapok ma már nélkülözhetetlenek a vállalkozások számára, döntsön időben és jól. A mai világban menekülni csak előre lehet, a saját honlap és promóció költsége szakszerűen felhasználva többet érhet, mint egy alaszkai aranybánya.

 

Írta: Balla Csaba