A Google plusz nem konkurencia a Facebook-nak

A Google plusz nem konkurencia a Facebook-nak

A Google plusz indulása után nem sokkal, már a közösségi oldalak közötti pozicionálásban a Facebook óriáshoz kezdte méregetni magát.

Google plusz

Úgy tűnik, ez most övön alul visszaüt, hiszen a Wall Street Journal nem az új csatlakozók száma, hanem a site-on eltöltött havi időintervallum/ átlagfelhasználó ComScore által végzett kutatási statisztikáról közölt cikke alapján a Google plusz csúfos kudarcot vallott. Lehetséges, hogy a kutatás szponzora a Facebook? Lényegében mindegy, amennyiben az adatok valósak, a végeredmény azonban hajmeresztő: a Facebook esetében havi 7,5 óra a Google plusz havi 3.3 percével szemben az átlagfelhasználók figyelembevételével.

A Wall Street Journal találóan virtuális szellemvárosként jellemzi a Google pluszt, azonban Bradley Horovitz a Google alelnöke szerint nincs ok aggodalomra, hiszen az általuk mért adatoknál a ComScore közvélemény kutatása drámaian alacsonyabb értékeket mértek. A fogyasztói tábor növekedési statisztikája bármilyen fontos, a szolgáltatás minőségének és a kezelhetőség mércéjének ez utóbbi statisztika inkább hű kritikusa lehet, hiszen az újdonság varázsa úgy tűnik nem lépte át a fogyasztók ingerküszöbét. Azonban sok pozitív kritika is a Google plusz mellett szól, nincs minden veszve, új, jó ötletek a fejlesztésben a konkurencia koppintása nélkül, sokat lendíthet a keresőóriás közösségi portál kezdeményezésén.

A Facebook-nak a tőzsdei bevezetés előtt kifejezetten jól jönnek a hasonló összehasonlítások, hiszen az egyre inkább kialakuló kép, jelenleg a valós konkurencia teljes hiányát festi a befektetők elé. Így erősítve a Facebook pozícióját a tőzsdei bevezetés előtt.

 

Írta: Balla Csaba