Facebook leállás

Facebook leállás

Szerda reggel órákig elérhetetlen volt a Facebook Magyarországon és Európa egyes részein, az ok eddig ismeretlen.

Facebook

Magyar idő szerint ma reggel fél hét és hét óra közötti időszakban leállt a Facebook, illetve elérhetetlenné vált a magyar felhasználók számára. Ezen kívül a leállás Európa több országában is hasonló volt, például Németországban, Olaszországban, Romániában, de Indonéziából és Nepálból is érkeztek hírek, hogy a Facebook elérhetetlen.

Az USA-ban mindez idő alatt nem volt semmi probléma a Facebook elérésével, nyilván ebből adódóan hivatalos magyarázatot sem tett közzé a Facebook sajtó osztálya.

Bár a szóbeszéd már lábra kelt, hogy az Anonymus heckercsoport áll a háttérben, ám ha jobban végiggondoljuk ez valójában igen logikátlan lépés lenne részükről, ráadásul nem is tettek közzé ilyen irányú fenyegetést. A korábbi Facebook-ot támadó fenyegetésről kiderült, hogy csak az Anonymus csoport lejáratására készült, de nem ők tették közzé.

Amennyiben végiggondoljuk, hogy az Anonymus csoport elsődleges célja és hitvallása a szólásszabadság és az internetes szabadság, akkor igen logikátlan lenne éppen egy közösségi oldalt elérhetetlenné tenni, továbbá ha megnézzük a korábbi támadások célpontját, egész más irányba mutat. Mindezt figyelembe véve nagyon valószínű, hogy a ma reggeli Facebook leállás nem az Anonymus-nak köszönhető.

Kíváncsian várjuk a Facebook hivatalos verzióját a leállással kapcsolatban.