Azonosít a Facebook

Azonosít a Facebook

Persze, mondhatnánk, de nem a felhasználónévre és a jelszóra gondolok. Az arcunk alapján azonosít a Facebook – hamarosan, ha integrálja a rendszerbe a Face.com technológiáját, amelyet most vásárolt meg.

A Face.comnak ugyanis ez a specialitása, arcokat ismer fel – akár – webről letöltött képeken, és még okostelefonokon is jól működik. Ha arra gondolunk, hogy a Facebook felhasználói milyen irdatlan mennyiségű fotót töltenek fel és osztanak meg, elképzelhetjük, hogy jól jön nekik egy olyan alkalmazás, amelynek segítségével könnyebben rendezhetik, címkézhetik a képeket, és a keresés is egyszerűbb lehet. Örömmel fedezhetjük fel magunkat vagy barátunkat mások lapjain, és így szövődhetnek tovább a kapcsolatok…

Lehetnek a dolognak árnyoldalai is. Ha valaki a tilosban jár például, és felismerik, ha akarja, ha nem. A bűnüldöző szervek – sőt az adóhivatal – eddig is információforrásként használta a Facebook énközléseit, de ezután a féltékeny házastársak sem kényszerülnek magánnyomozót fogadni, vagy pletykákra hagyatkozni.

De nézzük a dolog jó oldalát! Fejlődik a vizuális kultúra – remélhetőleg –, és talán a Face.com alkalmazása segítségünkre lesz, hogy jobban eligazodjunk a képdömpingben, hogy könnyebben megtaláljuk, akit keresünk.