Támad az Anonymous magyar szárnya

Támad az Anonymous magyar szárnya

17 neonáci honlapot törtek fel hétfőn az Anonymous magyar aktivistái. Sajnos nem a legnagyobb és leglátogatottabb portálokat…

Az összehangolt és sikeres támadással a magyar hackerek is kivették a részüket a Blitzkrieg műveletből. A jobboldali szélsőségesek honlapján a támadás eredményeként az Anonymous logója jelent meg, az eredeti tartalom nem volt elérhető. Az egész akciót egy éjszaka alatt hajtották végre, hűen a nemzetközi műveletsor nevéhez, hiszen a Blitzkrieg magyarul nagyjából ‘villámtámadást’ jelent. A külföldi aktivisták munkálkodásának eredményeképpen hasonló támadások áldozatául estek német és brit szélsőséges jobboldali weblapok, de az USA-ban is felléptek már nácik ellen.

A magyar aktivisták egy korábbi felhívásukban már kifejtették álláspontjukat az erősödő és egyre aktívabb – agresszívabb – szélsőséges jobboldali erőkkel szemben: „A nácik, a szélsőséges, rasszista ostobák megismételnék a történelem legsötétebb bűneit, újabb zsákutcába kergetnének minket, céljuk a háború. Nem kérünk ebből! Csatlakozz hozzánk a harcban: állítsuk meg az embergyűlölőket!” Talán néhány nappal ezelőtti akciójukban is ez vezérelte őket. Harcolnak a saját eszközeikkel, nem felejtenek és nem bocsátanak meg.

 

Korábban már hírt adtunk a magyarországi nyomozásról az Anonymus támadások ügyében, de nem érkeztek hírek arról, hogy hazai letartóztatások történtek volna.